Per reduir el risc de contaminació s’han de cultivar varietats poc susceptibles amb resistència als barrinadors (transgèniques), efectuar sembres precoces, no demorar en excés la data de recol·lecció, etc. Les micotoxines, i en particular les fumonisines, afecten la qualitat del blat de moro i condicionen la seva utilització per a l’alimentació humana i del bestiar (pinso).
2_Març_MicotoxinesCategories
Articles
ARTICLES RELACIONATS
⚠️ El perill d'incendi forestal continua alt i molt alt a l'interior de la meitat oest. Al litoral i prelitoral central i interior del nord-est predomina el perill alt.
🚜 La probalitat d'ignició de cereal durant la sega és molt elevada a La Segarra.
👉http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/
⚠ El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill (#SMP) per onada de calor ⚠
➡ Llindar que es pot superar: onada de calor
➡ Grau de perill màx. 6/6
🌾 Acord amb les organitzacions agràries per afrontar amb la màxima seguretat la campanya de la sega en aquest dies d'elevat risc d'incendi.
🚜 Recomanem segar a 1a hora en zones a tocar del bosc i fer una parada tècnica entre les 14 i les 17 h.
👉 https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/422323/acord-organitzacions-agraries-afrontar-maxima-seguretat-campanya-sega-aquests-dies-delevat-perill-dincendis
____________________________________
