boto retorn a inici
MENÚ

CAL UTILITZAR EFICIENTMENT LES DEJECCIONS RAMADERES

Dilluns, 15 d'abril 2019

Per un ús eficient de les dejeccions ramaderes s’ha de planificar la fertilització, utilitzant eines adequades i aplicar-les en el moment més adequat. En aquest sentit, el passat 3 d’abril de 2019, es va celebrar a Malla la primera Jornada professional de la fertilització i el maneig de dejeccions ramaderes (PRO-FEM).

Un ús eficient dels nutrients de les dejeccions ramaderes, comporta:

Planificar la fertilització, utilitzant les eines més adequades en cada cas.

Aplicar-les amb la maquinària idònia i que incorpori els equips que permetin una dosificació adequada dels nutrients, vegeu aquesta guia en format PDF o en llibre electrònic.

Guia d’equips i maquinària per a aplicacions eficients de dejeccions líquides

Publish at Calameo

Aplicar els nutrients necessaris en el moment més adequat, vegeu aquesta guia.

Guia aplicació de dejeccions en cobertora

Publish at Calameo

Conèixer el tipus de dejeccions que s’utilitzen, incloent aquells productes nous derivats dels tractaments que es realitzin sobre les dejeccions (fracció sòlida, fracció líquida, digerit, …).

Aquests aspectes es detallen en la Fitxa tècnica núm. 72 “Aplicar les dejeccions ramaderes buscant la màxima rendibilitat i eficiència

Per contribuir a divulgar aquesta necessitat de millora de l’eficiència en la utilització de les dejeccions ramaderes com fertilitzants dels cultius, s’ha realitzat una jornada de camp a Malla, el 3 d’abril de 2019, (Pro-fem 2019). On diversos especialistes  han abordat aquests temes i s’hi ha presentat la fitxa tècnica.

AUTORS

  • Elena González

    IRTA Mas Badia

  • Jordi Recasens

    IRTA Mas Badia

  • Francesc Domingo

    IRTA Mas Badia

  • Carlos Ortiz

    Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram