Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Evapotranspiració, agricultura de precisió i observació de la terra

15/05/2018 / 09:45 - 13:30

Sens dubte, l’ús de la teledetecció en l’agricultura està de moda. En els darrers anys, el nombre d’empreses que es dediquen a donar serveis de teledetecció al sector agrícola ha augmentat substancialment, però encara existeixen moltes possibilitats, al mateix temps que incerteses, en l’adaptació d’aquestes tecnologies al sector agrícola. Entre d’altres aplicacions, la teledetecció es presenta com una eina que ofereix la possibilitat de gestionar el reg a partir de la determinació de les necessitats hídriques dels cultius. En aquesta jornada, investigadors del Departament d’Agricultura (USDA) dels Estats Units i de Catalunya (IRTA i ICGC) ens presentaran els nous avenços en l’ús de la teledetecció en l’agricultura de precisió. S’exposaran conceptes teòrics per l’estimació de l’evapotranspiració (ET) en diferents cultius utilitzant imatges de Sentinel i Landsat, tècniques de fusió de dades òptiques i microones per estimar la humitat al sòl i s’exposaran casos pràctics on s’ha utilitzat la teledetecció per a programar el reg.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través de: l’enllaç Jornada Teledetecció, o bé del IRTA-Lleida. Sra. Dolors Rius (Tel.: 973 032850 ext. 1519 A/e: dolors.rius@irta.cat ).
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Recinte

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
Barcelona, 08038
+ Mapa de Google

Organitzadors

IRTA
ICGC
logotipo RuralCat
facebook twitter insatgram
IRTA
facebook twitter youtube linkedin