XARXES DE VARIETATS

Aquesta Xarxa d’Avaluació Varietal té com a objectiu proporcionar informació independent i rigorosa sobre les característiques agronòmiques i l’adaptació a les condicions de conreu de les zones productores catalanes de les noves varietats  d’espècies de cultiu extensiu disponibles al nostre mercat. La xarxa està formada actualment per assaigs d’avaluació varietal de cereals d’hivern (ordi, blat, triticale i civada en sembres de tardor i d’hivern)colzapèsol proteaginós i blat de moro. Aquests assaigs es duen a terme en microparcel·les experimentals i es localitzen en les respectives comarques productores del  territori, distribuïdes arreu de les diferents zones agroclimàtiques catalanes.

La direcció i realització d’aquesta xarxa experimental es porta a terme de manera coordinada des dels centres IRTA Lleida i IRTA Mas Badia, i està cofinançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

2021

2020

BLAT DE MORO

SÈRIE HISTÒRICA

Litoral de Girona

Regadius de Lleida

CARACTERÍSTIQUES DE LES VARIETATS

Taula de característiques

ASSAIGS ANUALS

La Tallada d’Empordà

El Poal

MÉS INFORMACIÓ

Zones agroclimàtiques catalanes

logotipo RuralCat
facebook twitter insatgram
IRTA
facebook twitter youtube linkedin