boto retorn a inici
MENÚ

El reg de la userda

Dissabte, 5 d'agost 2017

A Catalunya es varen cultivar, l’any 2016, 35.789 Ha d’alfals o userda (Medicago sativa L.), dues terceres parts en sòls de regadiu (24.074 Ha). És l’espècie farratgera plurianual més conreada, tan a Catalunya com al món, per la seva adaptació als climes temperats, pel seu contingut en proteïna a les fulles, fruit de la fixació del nitrogen atmosfèric en simbiosi amb els bacteris del gènere Rhizobium, i per la seva diversitat de consum, en forma de fenc, ensitjada, deshidratada o simplement pasturada pel bestiar.


18_agost_Reg en userda_v2
Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram