boto retorn a inici
MENÚ

Tolerància a la contaminació per fumonisines de les varietats de blat de moro per a gra

Dilluns, 5 de febrer 2018

La sanitat del gra de blat de moro és un requisit cada vegada més demandat per les empreses compradores. Una de les principals problemàtiques sanitàries és el contingut en micotoxines; i, en les nostres zones productores, especialment en fumonisines. Per reduir la seva presència, la tolerància varietal és una de les principals eines que disposa el productor. Normalment les varietats transgèniques derivades del MON810 mostren un contingut en fumonisines més baix que les seves isogèniques convencionals, conseqüència de la protecció total que ofereixen contra els barrinadors del blat de moro (Sesamia nonagrioides i Ostrinia nubilalis) i parcial contra Helicoverpa sp. També s’observen diferències entre varietats, destacant entre les menys afectades KERIDOS, IXABEL, MAS 75.A, P1570Y, P1921, POBOA YG, PR33Y72, PR33Y74, SY JULLEN, entre altres.

24_febrer_fumoni_v3
Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram