MENÚ

RESULTATS DE LES NOVES VARIETATS DE SÈGOL HÍBRID

Dimarts, 30 d'agost 2022

A la zona dels secans frescals, a la comarca d’Osona, s’han assajat varietats de sègol híbrid. En dos anys d’assaig no s’han observat diferències significatives entre el rendiment de KWS IGOR, KWS TEODOR, STANNOS i SU ARVID.

SECANS FRESCALS. El sègol híbrid STANNOS és l’únic que s’ha assajat durant tres campanyes, mostrant rendiments més alts que el testimoni no híbrid PETKUS, encara que sense diferències significatives. En dos anys d’assaig, els rendiments de STANNOS, KWS TEODOR, KWS IGOR i SU ARVID no ha diferit significativament, encara que les produccions més elevades s’han obtingut amb STANNOS.

La varietat més precoç a espigat ha estat PETKUS, mentre que les més tardanes KWS IGOR i KWS TEODOR.

Els sègols híbrids que han mostrat una major altura de la planta han estat PETKUS, STANNOS i SU ARVID. STANNOS ha estat també la varietat que han mostrat una major resistència a l’ajagut.

Els valors més elevats del pes específic s’han obtingut en les varietats KWS TEODOR i STANNOS; mentre que, els majors continguts en proteïna s’han observat en PETKUS, KWS IGOR i STANNOS.

AUTORS

  • Joan Serra

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Josep Anton Betbesé

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Judit Recacha

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Jordi Doltra

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Roser Sayeras

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Eduard Ribas

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Maria Boix

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

  • Joan Fañé

    IRTA – Programa de Cultius Extensius Sostenibles

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram