boto retorn a inici
MENÚ

ROSELLA (Papaver rhoeas L.)

Divendres, 5 de gener 2018

És una planta anual, coneguda per tots per la vistositat i bellesa de les seves flors. És molt freqüent en els nostres camps i això fa que es conegui amb nombrosos noms locals: rosella, roella, pipiripip, quiquiriquic, paranà, gallarets, paparotes, caputxins,… en castellà és coneguda com amapola o ababol.

Assoleix una alçada de 20 a 60 cm, amb fulles piloses ordinàriament partides fins més de la meitat de la seva superfície, presentant un gran polimorfisme. Les flors són grans, amb els sèpals peluts que quan s´obre la flor cauen. Els quatre pètals són casi circulars, d´un vermell viu, amb l´ungla generalment tacada de negre. El pistil de la flor no te estil i els estigmes es troben sobre un cercle que a la maduresa del fruit, que és una càpsula sense pels amb forma d´ou invertit, obre de vuit a dotze orificis pels que es desprenen les llavors quan el vent sacseja a les plantes.


23_gener_papaverBaixa
Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram