És una planta anual, coneguda per tots per la vistositat i bellesa de les seves flors. És molt freqüent en els nostres camps i això fa que es conegui amb nombrosos noms locals: rosella, roella, pipiripip, quiquiriquic, paranà, gallarets, paparotes, caputxins,… en castellà és coneguda com amapola o ababol.

Assoleix una alçada de 20 a 60 cm, amb fulles piloses ordinàriament partides fins més de la meitat de la seva superfície, presentant un gran polimorfisme. Les flors són grans, amb els sèpals peluts que quan s´obre la flor cauen. Els quatre pètals són casi circulars, d´un vermell viu, amb l´ungla generalment tacada de negre. El pistil de la flor no te estil i els estigmes es troben sobre un cercle que a la maduresa del fruit, que és una càpsula sense pels amb forma d´ou invertit, obre de vuit a dotze orificis pels que es desprenen les llavors quan el vent sacseja a les plantes.

23_gener_papaver

 Descarrega el PDF


TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

logotipo RuralCat
facebook twitter insatgram
IRTA
facebook twitter youtube linkedin