boto retorn a inici
MENÚ

Resultats dels assaigs d’avaluació de nous híbrids de blat de moro

Dilluns, 11 de febrer 2019

Des de primers d’any es troben a disposició del sector els resultats dels dos assaigs d’avaluació de nous híbrids de blat de moro que l’IRTA ha portat a terme a Catalunya durant la campanya 2018. Al butlletí 33 del mes de novembre ja es va publicar l’avenç d’aquests resultats.

Els assaigs s’han dut a terme a les dues principals zones productores catalanes, com són les comarques de regadiu de Lleida i del litoral gironí. Els resultats ofereixen dades de producció, humitat del gra i comportament plurianual de les varietats en ambdues zones. Properament es complementarà aquesta informació amb la relació de varietats amb millor comportament a cada zona, així com la seva caracterització.

Aquesta informació és accessible on line i es pot descarregar lliurement. Podeu accedir-hi mitjançant l’enllaç següent:

http://www.irta.cat/ca/servei/xarxa-davaluacio-de-noves-varietats-de-cultius-extensius-a-catalunya/

Aquests assaigs han estat cofinançats per IRTA i les empreses de llavors participants.

Aquests assaigs han estat cofinançats per IRTA i les empreses de llavors participants.

Aquesta Xarxa d’Avaluació Varietal té com a objectiu proporcionar informació independent i rigorosa sobre les característiques agronòmiques i l’adaptació a les condicions de conreu de les zones productores catalanes de les noves varietats  d’espècies de cultiu extensiu disponibles al nostre mercat.

La xarxa està formada actualment per assaigs d’avaluació varietal de cereals d’hivern (ordi, blat, triticale i civada en sembres de tardor i d’hivern)colzapèsol proteaginós i blat de moro.

Aquests assaigs es duen a terme en microparcel·les experimentals i es localitzen en les respectives comarques productores del  territori, distribuïdes arreu de les diferents zones agroclimàtiques catalanes.

La direcció i realització d’aquesta xarxa experimental es porta a terme de manera coordinada des dels centres IRTA Lleida i IRTA Mas Badia, i està cofinançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

5. Zona de Girona litoral

5.6 Blat de moro gra

5.6.1. Girona litoral blat de moro. Resultats campanya 2018
5.6.2. Girona litoral blat de moro. Resultats plurianuals 2018

6. Zona de regadius de Lleida

6.5.1.Regadius Lleida blat de moro. Resultats campanya 2018
6.5.2.Regadius Lleida blat de moro. Resultats plurianuals

 

AUTORS

  • Antoni López

    IRTA Mas Badia

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram