boto retorn a inici
MENÚ

STRIP TILL, ENTRE LA SEMBRA DIRECTA I EL CONREU TRADICIONAL

Dimarts, 17 de setembre 2019

L’objectiu de l’agricultura moderna es basa en la conservació dels recursos naturals per a la protecció del medi ambient, optimitzant costos i assolint una producció adequada, tant en la qualitat com en la producció. Per arribar a complir tots aquests objectius, van sorgint tècniques alternatives de conreu. Entre aquestes tècniques hi ha el strip till, un punt entremig entre la sembra directa i el conreu tradicional.

Què és el strip till?

És una tècnica de conreu en bandes. L’objectiu principal és preparar, solament, una línia de sembra d’entre 5 i 20 cm, creant un llit en la línia on es diposita l’adob i  la llavor. La terra entre les línies de sembra no es toca i es manté coberta pels residus. El strip till és un sistema de conreu de camp que combina aspectes del no conreu o sembra directa amb el conreu tradicional en tota la superfície.

Avantatges del strip till
Recomanacions d’ús del strip till
Composició mecànica del cultivador de bandes

Respecte a la maquinària necessària, cada fabricant té els seus propis dissenys, però la idea és comuna i disposa dels següents elements:

La velocitat recomanada de treball pels fabricants és alta, sent per sobre dels 8 km / h fins als 12 km / h.

 
Per a més informació

Centre de Mecanització Agrària 973 24 98 46

AUTORS

  • Alex Estadella

    Centre de Mecanització Agrària

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram