boto retorn a inici
MENÚ

RESULTATS VARIETATS COLZA GENVCE CAMPANYA 2020-2021

Dilluns, 30 d'agost 2021

En aquest article es presenten els resultats productius i agronòmics de les noves varietats de colza a Espanya, obtinguts en el marc del Grupo para la Evaluación de las Nuevas Variedades de Cultivos Extensivos en España (GENVCE) a la darrera campanya. S’inclouen els resultats de 10 assajos localitzats a Aragó (1), Castella i Lleó (2), Castella la Manxa (3), Catalunya (1), Extremadura (1) i Navarra (2).

RENDIMENT

Aquesta campanya, s’observen diferències estadísticament significatives entre varietats i localitats. Les varietats més productives han estat ARTEMIS, INV1266 CL, SIMONA i DK EXPEDIENT (Taula 1).

Taula 1. Rendiment i índex productiu respecte a la mitjana del conjunt dels assaigs de les varietats de colza avaluades la campanya 2020-2021, en el marc de la xarxa GENVCE. Mitjanes ajustades per mínims quadrats.

PARÀMETRES AGRONÒMICS
FLORACIÓ

Les varietats més precoces a floració han estat DK EXPEDIENT, MUZZICAL, VESTAL CL i RYTHMIE, mentre que les més tardanes han estat PT264, PT279CL i SIMONA. Per altra banda, MUZZICAL, VESTAL CL i DK EXPEDIENT han estat les varietats que han acabat abans la floració, mentre que PT264 ha estat la última en acabar-la. La duració de la floració ha estat compresa entre els 33 dies de PT279CL i INV1266 CL i els 38 dies de INV1120.

Taula 2. Dates d’inici i fi de floració i duració de la floració de les varietats de colza avaluades la campanya 2020-2021, en el marc de la xarxa GENVCE.

ALTURA

La varietat MELODIE ha estat la que ha mostrat una major altura, seguida de INV1120. Les plantes de menor altura han estat les de la varietat PT279CL (Taula 3).

Taula 3. Altura de les varietats de colza avaluades la campanya 2020-2021, en el marc de la xarxa GENVCE.

CONTINGUT EN GREIX

La varietat DUKE ha presentat el major contingut en greix (Taula 4).

Taula 4. Contingut en greix de les varietats de colza avaluades la campanya 2020-2021, en el marc de la xarxa GENVCE.

PER SABER-NE MÉS

Si voleu consultar més dades de les varietats de colza de la xarxa GENVCE, només cal que aneu a l’enllaç següent https://genvce.org/productos-genvce/informes/ i us podreu descarregar l’Informe GENVCE colza 2021.

AUTORS

  • Jordi Doltra

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

  • Joan Serra

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

  • Sònia Gil

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

  • Eduard Gonzalo

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

  • Roser Sayeras

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram