Entre els pèsols d’hivern assajats cal destacar el bon comportament productiu que han mostrat FURIOUS i FRESNEL. Les varietats PADDLE i FURIOUS són els que ha mostrat una data d’inici de floració més precoç. Les varietats amb un major contingut en proteïna han estat AVIRON, LAPONY i FRESNEL.
SECANS SEMIFRESCALS. Els genotips assajats durant 4 anys han presentat diferències significatives de producció, essent FURIOUS el que ha mostrat una producció més elevada i significativament superior al testimoni AVIRON. En tres anys no s’han observat diferències significatives en la producció de les varietats assajades, però totes han mostrat un rendiment superior al testimoni.
Els assajos realitzats als secans frescals, localitzats a Taradell i a Solsona, s’han hagut d’anul·lar en les campanyes 2023 i 2024. Per aquest motiu no es presenten els resultats productius d’aquesta zona agroclimàtica.
Els genotips més precoços a iniciar la floració han estat PADDLE i FURIOUS. El pèsol de major alçada ha estat FURIOUS, seguit d’AVIRON i FURTIF, mentre que la varietat més baixa ha estat GUIMAS. El major contingut en proteïna s’ha obtingut amb la varietat PADDLE, seguida de AVIRON, LAPONY i GUIMAS.
Joan Serra
Josep Anton Betbesé
Roser Sayeras
Eduard Ribas
Joan Fañé
Judit Recacha Borrell
Maria Boix
Teresa Font
Jordi Santolino