boto retorn a inici
MENÚ

SI ARRIBA EL FOC, ESTÀS PREPARAT ?

Dilluns, 17 de juny 2019

Durant els mesos d’estiu, a part d’un increment substancial de les temperatures, la humitat baixa a mínims anuals. Això, juntament amb un tipus de vegetació fàcilment inflamable, comporta que determinats treballs, com la sega del cereal, tingui un risc molt elevat d’incendi.

Com cada any, els Agents Rurals, com a cos adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, inicia una extensa campanya on s’informa de les obligacions en els treballs de recol·lecció de cereal, així com un seguit de recomanacions per minimitzar el risc d’incendi en el camp.

 
Descripció

Durant els mesos d’estiu, a part d’un increment substancial de les temperatures, la humitat baixa a mínims anuals. Això, juntament amb un tipus de vegetació fàcilment inflamable, comporta que determinats treballs, com la sega del cereal, tingui un risc molt elevat d’incendi especialment en unes determinades franges horàries.

Es per això, que segons l’ORDRE AAM/111/2013, de 24 de maig, per la qual es despleguen les mesures preventives per a la lluita contra els incendis forestals relatives a l’activitat agrícola, així com les seves modificacions, ORDRE AAM/177/2014, de 3 de juny i ORDRE ARP/72/2016, de 7 d’abril, del 15 de juny al 15 d’agost s’inicia anualment un operatiu especial per la campanya de sega on es recorda a tots els implicats les obligacions, així com les recomanacions per disminuir el risc d’incendi. Per portar-ho a terme, s’estableix un ampli dispositiu de vigilància format pel cos dels Agents Rurals, els membres del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) de Forestal Catalana i els representants d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Obligacions i Recomanacions durant la sega del cereal

Les obligacions per a recol·lectores i embaladores reflectides en l’Ordre en cas d’activació del pla ALFA de nivell 3, en la franja horària de 14 hores a 17 hores, consisteixen en:

Respecte a les recomanacions:

Com actuar en cas d’incendi
Per més informació

http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/agents-rurals/campanyes-informatives/

Agents Rurals 935617000

Aviseu per mòbil en cas d’emergència (112 / app My112)

Centre de Mecanització Agrària 973 24 98 46

AUTORS

  • Josep Vilalta

    Agents Rurals

  • Alex Estadella

    Centre de Mecanització Agrària

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram