boto retorn a inici
MENÚ

EQUIPAMENT NECESSARI PER DOSIFICAR LA FRACCIÓ LÍQUIDA

Dimecres, 26 d'agost 2020

En el vídeo “Aplicació de fracció líquida de purí porcí mitjançant reg per aspersió”, la Gemma Murillo de l’Oficina de Fertilització i tractament de dejeccions ramaderes explica el projecte dut a terme a una granja porcina de Gimenells que consisteix en l’aplicació de la fracció líquida de purí porcí mitjançant el sistema de reg en aspersió. En aquest cas, la innovació del projecte ha estat incloure en la instal·lació un conductímetre que permet conèixer la riquesa de la fracció líquida en continu i, així, poder-la dosificar en funció de les necessitats del cultiu. En aquest vídeo es mostra quin equipament és necessari per portar-ho a terme i com l’ús del conductímetre permet obtenir una lectura en continuo de la riquesa de la fracció líquida i així poder-la dosificar en funció de les necessitats de fertilitzants apropiades per al cultiu.

Aquesta acció forma part del Projecte LIFE Agriclose, que promou l’ús de noves estratègies de fertilització que permetin millorar la gestió dels subproductes provinents del tractament dels purins.

Life Agriclose, amb una durada quatre anys fins el 2022 i un pressupost total de 2.189.704 euros, té la seva localització a Catalunya, Lombardia i Piamonte i, com a socis beneficiaris, l’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Mas Badia, l’Ente Regionale per i Servizi all’Agricoltura e alle Foreste (ERSAF), i la Universita’ Degli Studi Di Torino (UNITO).

Aquest projecte se centra en la millora del maneig de la fracció líquida (FL), fracció sòlida (FS) i digerits derivats del tractament dels purins (porcins i vaquins). Així, es millorarà la seva aplicació, maneig i coneixement per a què els agricultors utilitzin aquests productes adequadament i esdevinguin fertilitzants tan usats com els químics. L’objectiu principal és trobar una solució viable i sostenible a tots aquells ramaders i agricultors que treballen amb aquests sistemes de tractament (separadors S/L i digestors) i els seus productes resultants.

OFICINA DE FERTILITZACIÓ I TRACTAMENT DE DEJECCIONS RAMADERES

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram