boto retorn a inici
MENÚ

PREGUNTES I RESPOSTES EN LA GESTIÓ EFICIENT DE LES DEJECCIONS RAMADERES

Dimecres, 27 de gener 2021

Sovint, l’apartat de preguntes i debat de les jornades aporten aspectes interessants que clarifiquen les explicacions generals que es donen en les ponències que s’hi desenvolupen. En aquest article-video podeu trobar algunes d’aquestes respostes i reflexions sobre la gestió sostenible de les dejeccions ramaderes (qualitat del sòl, reducció d’emissions, mitigació del canvi climàtic, fòsfor en el sòl, dosis a aplicar, tractaments,…).

En el marc de la jornada “Gestió eficient de les dejeccions ramaderes per una major sostenibilitat i mitigació del canvi climàtic” celebrada en línia el 3 de desembre de 2020 (programa; vídeo) es va parlar sobre la millora de la qualitat del sòl i el magatzematge de carboni, els efectes positius sobre els cultius, els equips i tecnologia per realitzar aplicacions eficients i minimitzar les emissions, com els tractaments canvien les característiques dels efluents i la reducció d’emissions en el procés de magatzematge i tractament de les dejeccions ramaderes.

Imatge: Moment del debat sobre Gestió eficient de les dejeccions ramaderes

Al final de la jornada hi va haver una sessió de resposta de preguntes dels assistents i debat, per part dels ponents, en la que van sortir diferents aspectes relacionats amb els temes desenvolupats en la jornada i que creiem que poden ser d’interès. Els principals aspectes que van sorgir i es van tractar en aquesta sessió de Debat i preguntes, i que es poden seguir en el vídeo de sota, són:

Imatge: Moment del debat sobre Gestió eficient de les dejeccions ramaderes

Al final de la jornada hi va haver una sessió de resposta de preguntes dels assistents i debat, per part dels ponents, en la que van sortir diferents aspectes relacionats amb els temes desenvolupats en la jornada i que creiem que poden ser d’interès. Els principals aspectes que van sorgir i es van tractar en aquesta sessió de Debat i preguntes, i que es poden seguir en el vídeo de sota, són:

Article elaborat en el marc dels Plans per la millora de la fertilització agrària a Catalunya

Logo Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes

AUTORS

  • Francesc Domingo

    IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

  • Joan Parera

    Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes

  • August Bonmatí

    IRTA Girona

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram