boto retorn a inici
MENÚ

COM CAL GESTIONAR LA MALA HERBA INVASORA AMARANTHUS PALMERI ?

Dimecres, 28 d'abril 2021

En les zones afectades o amb sospita d’estar infestades per aquesta mala herba, convé estar alerta i seguir algunes recomanacions per evitar la seva proliferació i els danys i pèrdues que pot ocasionar.

La mala herba invasora Amaranthus palmeri des de fa uns anys es troba afectant de forma important camps de conreus d’estiu sobretot blat de moro d’alguns municipis de les comarques del Segrià i la Noguera.

El 2020 van ser detectats els primers focus a les terres de l’Ebre i en un camp de gira-sol de la província de Girona.

Es tracta d’una mala herba amb un elevat potencial per provocar danys en totes les zones productores de Catalunya, per aquest motiu és important estar atents i actuar de forma ràpida per evitar la seva propagació i reduir els danys que pot ocasionar.

És important saber distingir-la, podeu trobar informació de com fer-ho als webs del DARP i del Ruralcat

En les zones on hi ha sospita de la presència d’aquesta mala herba o en parcel·les que la darrera campanya tenien algun tipus d’infestació es recomana:

En cas de detecció de nous focus, és important donar avís al Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura per tal de poder establir les mesures més adequades per evitar la dispersió de la mala herba.

AUTORS

  • Josep Mª Llenes

    Servei de Sanitat Vegetal. DARP

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram