boto retorn a inici
MENÚ

EVITEM ELS INSECTICIDES EN ELS CAMPS DE COLZA EN FLORACIÓ

Dimecres, 30 de març 2022

Any rere any, el Servei de Sanitat Vegetal a Girona rep avisos i denúncies d’apicultors com a conseqüència de l’elevada mortalitat d’abelles de la mel durant la floració de la colza, que és l’època en què les abelles i altres insectes pol·linitzadors visiten les flors a fi de recol·lectar-ne el nèctar i pol·len per alimentar-se. Si el camp ha estat tractat amb productes insecticides, l’insecte pot patir una intoxicació que li podria provocar la mort. És per aquest motiu que cal evitar els tractaments fitosanitaris durant l’època de floració perquè perjudiquen greument a diverses espècies de pol·linitzadors que són essencials per a garantir la formació de la síliqua.

D’altra banda, es recorda que els incompliments de les condicions establertes en l’etiqueta dels productes fitosanitaris representen faltes greus i són sancionables segons l’article 55 lletra i) de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal.

AUTORS

  • SERVEI DE SANITAT VEGETAL A GIRONA

    Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram