A Catalunya existeixen múltiples plantes de compostatge que transformen productes orgànics frescos o digerits -per metanització/digestió anaeròbia- en productes estabilitzats (composts). Aquests materials, si presenten característiques favorables, es poden emprar en els sòls agrícoles, impulsant les pràctiques de “circularitat” en els agro-sistemes. Les primeres matèries per a produir els composts poden ser: la fracció orgànica dels residus municipals (FORM), les dejeccions ramaderes (fems o bé la fracció sòlida de purins de vaquí o porcí), els residus d’esporga de jardineria (o d’altres restes de poda), residus orgànics de la indústria agro-alimentària, etc. En funció de les primeres matèries compostades, i de les condicions del compostatge, la composició dels composts pot ser molt variable.
23_gener_composCategories
Articles
ARTICLES RELACIONATS
En 2023 regresan las Jornadas de Innovación y Transferencia de cultivos extensivos de invierno de GENVCE en 2023. Un evento a nivel nacional. La cita será en Sucs (LLEIDA) el 17 y 18 de mayo.
#jornadasGENVCE2023 #cerealdeinvierno #cultivosextensivos @irtacat @mapagob
🌽ENEMICS NATURALS DE L’ARANYA ROJA EN PANÍS
🤓Si les condicions de temperatura i humitat estan dins uns determinats llindars, els enemics naturals de l’aranya roja es poden fer càrrec del seu control.
▶️http://extensius.cat/2021/05/26/enemics-naturals-de-laranya-roja-en-panis/
🔥MESURES PREVENTIVES PER LA LLUITA CONTRA INCENDIS FORESTALS RELATIVES A L’ACTIVITAT AGRÍCOLA
☝️Durant els mesos d’estiu, apart d’un increment substancial de les temperatures, la humitat baixa a mínims anuals.
▶️http://extensius.cat/2021/05/26/mesures-preventives-per-la-lluita-contra-incendis-forestals-relatives-a-lactivitat-agricola/
____________________________________
