boto retorn a inici
MENÚ

EL NOU DECRET SOBRE LA GESTIÓ DE LA FERTILITZACIÓ DEL SÒL I DE LES DEJECCIONS RAMADERES

Dilluns, 19 d'agost 2019

Recentment s’ha publicat el Decret 153/2019 que actualitza la normativa sobre com s’ha de gestionar la fertilització dels cultius, i especialment les dejeccions ramaderes, en l’àmbit agrari. La nova regulació afecta tant les zones declarades vulnerables a la contaminació per nitrats com les que no ho estan. S’estan desenvolupant fitxes explicatives i jornades de divulgació sobre aquest tema.

El Decret 153/2019, sobre la gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, regula, per tal de valoritzar la utilització de les dejeccions ramaderes com a recurs, diferents aspectes en la gestió d’aquestes i altres tipus de fertilitzants.

S’hi estableixen directrius a seguir tant en zones declarades vulnerables a la contaminació per nitrats (vegeu el mapa) com en  les que no ho han estat i que afecten tant a explotacions ramaderes com agrícoles.

En l’àmbit agrícola, s’hi detallen, entre altres, les quantitats màximes de N que es poden aportar, els moments en què no es poden aplicar dejeccions, segons els cultius, els mètodes d’aplicació i els equips que es poden utilitzar, les distàncies a respectar sobre nuclis habitats i altres infraestructures, les concentracions de nutrients màximes en el terreny, la necessitat d’assessorament en fertilització de les explotacions agrícoles i la documentació sobre la planificació i declaracions d’aplicacions de fertilitzants en les parcel·les.

Aquesta informació es troba en el Decret publicat. En cas de dubtes, podeu accedir a les respostes a les preguntes més freqüents sobre aquest nou Decret. A més, es va i se n’anirà divulgant el contingut per diferents vies, entre altres:

AUTORS

  • Carlos Ortiz

    Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP

  • Francesc Domingo

    IRTA Mas Badia

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram