boto retorn a inici
MENÚ

JO PARTICIPO EN EL FUTUR DE LA PRODUCCIÓ ECOLÒGICA

Divendres, 28 de gener 2022

El DACC ha iniciat un Procés de Participació per a l’elaboració d’un nou Pla d’Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027 obert a tota la ciutadania. L’objectiu és actualitzar la diagnosi de la situació del sector i recollir propostes per enriquir i millorar el contingut i l’aplicació d’aquest Pla d’Acció. Anima’t a dir-hi la teva !

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el suport i l’assessorament de la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, ha iniciat el Procés de Participació per a l’elaboració d’un nou Pla d’Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027.

Objectius específics del procés de participació

• Identificar tots els actors necessaris pel desenvolupament del sector ecològic a Catalunya.
• Identificar les problemàtiques i necessitats dels diferents actors del sector ecològic.
• Recollir propostes d’actuació relacionades amb el desenvolupament de les produccions i el consum de productes ecològics.

Qui pot participar?

Es tracta d’un procés obert a tota la ciutadania que vulgui fer aportacions al procés per tal d’aconseguir els objectius fixats. Està previst debatre específicament amb organitzacions agràries, pagesia i entitats relacionades amb la producció ecològica; elaboradors i entitats relacionades amb l’elaboració alimentària; comerç i distribució dels productes ecològics; restauració col·lectiva; consumidors i associacions de consum; administracions i el sector de recerca, innovació, formació, assessorament i dinamització.

Com es pot participar?

Sessions de debat de diagnosi virtuals:

Participant en les sis sessions de debat en línia que es realitzaran al llarg del mes de febrer per tal de realitzar la diagnosi en diferents àmbits (producció/ elaboració/ comerç i distribució/ consumidors i restauració col·lectiva/ administració/ recerca, innovació, formació, assessorament i dinamització)

Per poder participar a les sessions de debat cal fer una inscripció prèvia.

El proper 1 de febrer comença la primera sessió amb la sectorial d’ELABORACIÓ , i el dia 3 de febrer hi haurà la sessió dedicada al sector de la PRODUCCIÓ.

Qüestionari en línia

A més de les sessions de debat de diagnosi, tothom té la possibilitat de respondre aquest qüestionari en línia que servirà per enriquir aquesta fase de diagnosi.

Sessions de propostes

Finalment, al març hi haurà una fase de propostes amb tres sessions de debat dinamitzades per experts en un format mixt temàtic i d’agrupacions de perfils de diferents subsectors (desenvolupament de coneixement, obert a tothom; promoció de l’activitat econòmica, obert a tothom; i coordinació interadministrativa, per a l’administració). També es recolliran totes les aportacions recollides al web dins l’apartat de fer propostes que està obert a totes les persones que vulguin fer la seva aportació al procés en forma de proposta.

II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica

El procés culminarà amb la celebració del II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica al maig de 2022 on s’exposarà el resultat final del procés i es treballaran les propostes que nodriran el Pla d’Acció.

Per tal de poder participar en aquest procés i estar al dia de totes les novetats, us convidem a que consulteu el web del procés participatiu i us animeu a participar en totes aquelles sessions que us interessin. Les vostres aportacions són essencials !.

AUTORS

  • UNITAT DE PRODUCCIÓ AGRÀRIA ECOLÒGICA

    DACC, Generalitat de Catalunya

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram