Totes les varietats assajades durant quatre anys a la zona dels secans semifrescals han mostrat un bon comportament productiu, sense diferències significatives en el rendiment. Amb tres anys de dades a la mateixa zona, les varietats que han mostrat un millor comportament productiu han estat FURIOUS, FRESNEL, FLOKON i CURLING.

SECANS SEMIFRESCALS. No s’han observat diferències significatives en producció entre les varietats assajades els darrers quatre anys. Amb tres anys d’assaigs sí que destaquen les varietats FURIOUS, FRESNEL, FLOKON i CURLING.

A la zona dels secans frescals només es disposa de dades d’una campanya, pel que no es poden presentar resultats d’aquesta zona agroclimàtica.

Les varietats més precoces a iniciar la floració han estat FLOKON, FURIOUS i FRESNEL, mentre que la més tardana ha estat GANGSTER. FLOKON i FRESNEL també han estat les varietats amb una durada de la floració més llarga, propera als 27 dies.

Les varietats més resistents a l’ajagut han estat AVIRON, FRESNEL i FURIOUS. El pes de mil llavors més elevat s’ha observat en les varietats FRESNEL i FURIOUS, i el major contingut en proteïna en les varietats CURLING i GANGSTER.

Joan Serra

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

Jordi Doltra

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

Josep Anton Betbesé

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Lleida)

Sònia Gil

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

Roser Sayeras

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

Eduard Gonzalo

IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)

logotipo RuralCat
facebook twitter insatgram
IRTA
facebook twitter youtube linkedin