Als assaigs de varietats de blat tou d’hiven de Girona interior, secans frescals i secans semifrescals, les varietats que han mostrat uns millors comportaments productius a les tres zones han estat PIBRAC, RGT SOMONTANO, NEMO, MARCOPOLO, RGT ALTAVISTA, RGT TOCAYO, CHAMBO i FILON.
GIRONA INTERIOR. Les varietats amb un millor comportament productiu a la zona de Girona interior amb quatre i tres anys d’assaigs han estat PIBRAC, BASILIO, RGT SOMONTANO, NEMO, MARCOPOLO, RGT ALTAVISTA, RGT TOCAYO, CHAMBO, NUDEL, MUFASA, RGT QUIRIKO, FILON, PORTICCIO i MONTECRISTO CS.
SECANS FRESCALS. Les varietats amb uns majors rendiments en aquestes zones han estat RGT TOCAYO, RIMBAUD, IPPON, RGT SOMONTANO, MARCOPOLO, CHAMBO, RGT ALTAVISTA i BASILIO amb quatre anys de resultats. Amb tres anys d’assaigs també les varietats FILON, PIBRAC, CAMARGO i NEMO han mostrat molt bons rendiments.
SECANS SEMIFRESCALS. Les varietats que amb 4 anys d’assaigs han mostrat un rendiment significativament superior al del testimoni NOGAL han estat IDALGO i NEMO. Amb tres anys d’assaigs també han mostrat molt bon rendiment les varietats RGT QUIRIKO i PORTICCIO.
Les varietats més precoces a espigat han estat RGT TOCAYO i CAMARGO, mentre que la més tardana ha estat NEMO.
Les varietats amb un pes hectolítric més elevat han estat IPPON, RGT ALTAVISTA i RGT QUIRIKO; pel contrari, la que ha mostrat un valor més baix ha estat CHAMBO.
Les varietats que han presentat un contingut en proteïna més elevat han estat IPPON, NOGAL i MARCOPOLO. Les que han presentat un menor contingut en proteïna han estat RGT TOCAYO, FILON i CAMARGO.
Joan Serra
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)
Josep Anton Betbesé
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Lleida)
Roser Sayeras
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)
Eduard Gonzalo
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)
Jordi Doltra
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)
Sònia Gil
IRTA Programa de Cultius Extensius Sostenibles (Mas Badia)