boto retorn a inici
MENÚ

CONTROL DE MALES HERBES EN SORGO

Dilluns, 29 de maig 2023

Es tracta d’un cultiu  que en les actuals condicions de sequera, encara agafa més interès per tenir uns requeriments hídrics més baixos que el blat de moro. Des del punt de vista del control de les males herbes que el poden afectar, cal tenir en compte els següents aspectes:

En estadis avançats, sobretot el sorgo farratger és  força competitiu  amb les males herbes. Malgrat tot, té un establiment lent, el que el fa sensible a la competència de les males herbes en estadis primerencs. Per  tant en la mesura del possible cal:

Els mètodes mecànics com la grada de pues o la grada rotativa d’estrelles poden ser una bona opció per al control de males herbes dicotiledònies del cultiu. Les apliacions es poden fer tant en preemergència com en postemergència. També es possible l’ús de binadores que incorporin sistemes de guiat de precisió o no,  a partir de les 3 fulles del cultiu.

En quant als herbicides també cal tenir en compte que:

Des del punt de vista normatiu també cal recordar algunes de les següents limitacions que venen reflectides a l’etiqueta dels diferents formulats:

Els herbicides autoritzats en el cultiu del sorgo són els següents i es poden consultar en el següent enllaç :


AUTORS

  • Josep Mª Llenes

    Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

  • Josep Mª Montull

    UdL

Web desenvolupada per Volcanic Internet
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram